Suplimente alimentare integrale

Este necesară o alternativă la suplimentele sintetice tipice, spun experții

Suplimentele alimentare integrale reprezintă în prezent un subiect de interes mondial. Recent, a ieșit la iveală o mulțime de dovezi care sugerează că suplimentele obișnuite de multivitamine sintetice pot fi periculoase pentru sănătatea dumneavoastră. Goran Bjelakovic, un om de știință respectat de la Universitatea din Copenhaga, a condus un meta-studiu masiv care a analizat rezultatele a 67 de studii controlate cu placebo întreprinse anterior pentru a determina efectele suplimentelor de suplimente alimentare naturale vitamine și antioxidanți asupra longevității. În cele din urmă, studiul a combinat observațiile a 232 000 de subiecți de testare. Folosind un eșantion atât de mare de populație, un studiu poate deveni mult mai puternic în ceea ce privește identificarea tendințelor la scară largă și depășirea părtinirii umane.

Rezultatele analizei, publicate în Journal of the American Medical Association, au fost nimic mai puțin decât șocante. Privind la pacienții cu diabet, boli de inimă și cancer pulmonar, precum și la persoane sănătoase, normali, nu a existat niciun beneficiu aparent în a lua suplimente populare fracționate precum vitamina A, vitamina E, vitamina C, seleniu sau beta-caroten. De fapt, rezultatele au mers în direcția opusă – a existat o șansă crescută de deces (16%) în rândul consumatorilor de vitamina A, o rată de deces cu 7% mai mare în rândul utilizatorilor de beta-caroten și o creștere a mortalității cu 4% la utilizatorii de vitamina E. Beta-carotenul și retinolul, promovați ca agenți anti-cancerigeni, pot promova cancerul pulmonar. Așa este – pastilele comercializate ca ajutându-vă spre o viață mai lungă și mai sănătoasă sunt de fapt corelate cu o deces mai rapidă. Acest studiu a folosit suplimente tipice de pe piață făcute din vitamine sintetice.

Pentru a adăuga insulte la vătămare, un studiu recent publicat în British Journal of Nutrition sub titlul neimaginativ de „Suplimentarea cu acid ascorbic nu atenuează durerea musculară după exercițiu care dăunează musculaturii, dar poate întârzia procesul de recuperare” a indicat că suplimentarea cu anti -oxidantii din surse sintetice pot inversa multe dintre efectele benefice ale antrenamentului fizic.

Acum, asta nu înseamnă că antioxidanții sau vitaminele sunt dăunătoare pentru tine. Departe de asta – aceste suplimente au fost create pe baza unei științe solide. Încă se crede că antioxidanții protejează celulele de ravagiile radicalilor liberi. Problema, mai degrabă, este ideea că puteți obține acele beneficii din compuși izolați sintetici. Boala și procesul de îmbătrânire sunt de obicei mult mai complicate decât pot explica studiile pe eprubetă. În plus, problema biodisponibilității este o preocupare mereu prezentă. Multe suplimente sintetice tipice includ cantități uriașe din vitamina promovată, dar le lipsesc compușii suplimentari necesari pentru a se asigura că ingredientele lor cheie sunt absorbite efectiv de organism. Trecând direct prin tractul digestiv, aceste „remedii miraculoase de sănătate” ajung adesea să nu facă nimic în afară de a oferi oamenilor urină scumpă. Pentru salvare… Suplimente alimentare integrale.

Ceea ce ar trebui să ia profanul din toate acestea nu este un sentiment că nu am făcut niciun progres în ultimul secol în ceea ce privește descoperirea mijloacelor adecvate de întreținere a sănătății personale. Există un lucru pe care nimeni nu îl contestă și acesta este importanța unei diete sănătoase, bine rotunjite, plină de fructe, portocale, legume cu frunze galbene și verde închis, cereale integrale, leguminoase, semințe, nuci, carbohidrați de înaltă calitate și proteine slabe și suplimente. din suplimente alimentare integrale. . Când evitați să luați substanțe chimice dăunătoare, cum ar fi cele din conservanții alimentari, aromele, potențiatorii de aromă și „aditivi sintetici de vitamine”, nu numai că veți reduce aportul de toxine. De asemenea, veți fi forțat să apelați la cea mai sigură sursă disponibilă din punct de vedere nutrițional, și anume nutriția naturală. Ființele umane au evoluat pentru a consuma surse de hrană vegetală și animală neprelucrate. Cercetări recente sugerează că superioritatea proporțiilor naturale și a formulărilor a fost masiv subevaluată.

Suplimentele alimentare integrale sunt alimente care nu au fost procesate sau rafinate sau care au suferit cât mai puține procesări pentru conservare sau consum uman. La fel ca și în cazul alimentelor ecologice, suplimentele alimentare integrale solicită evitarea agriculturii asistate chimic. Conceptul este unul de minimizare a interferenței umane cu procesele naturii. Aceasta se bazează pe principiul călăuzitor conform căruia produsele naturii produc produse mai sănătoase decât produsele industriei umane.