Cum se scrie o declarație de tezăCe este o declarație de teză?

Aproape toți dintre noi – chiar dacă nu o facem în mod conștient – ​​căutăm devreme într-un eseu o condensare de una sau două propoziții a argumentului sau analizei care urmează să urmeze.De ce ar trebui să conțină eseul tău o declarație de teză?pentru a-ți testa ideile distilându-le într-o propoziție lucrari de licente sau douăpentru a vă organiza și dezvolta mai bine argumentelepentru a oferi cititorului un „ghid” pentru argumentarea dumneavoastrăÎn general, declarația ta de teză va atinge aceste obiective dacă te gândești la teză ca răspuns la întrebarea pe care o explorează lucrarea ta.Cum poți scrie o declarație bună de teză?Iată câteva sfaturi utile pentru a începe.Cum se generează o declarație de teză dacă subiectul este atribuit

Cum se generează o declarație de teză dacă subiectul nu este atribuitCum să spui o declarație de teză puternică de la una slabăCum se generează o declarație de teză dacă subiectul este atribuitAproape toate temele, oricât de complicate, pot fi reduse la o singură întrebare. Primul pas, prin urmare, este să distilați tema într-o anumită întrebare. De exemplu, dacă sarcina dvs. este „Scrieți un raport consiliului școlar local. explicând potențialele beneficii ale utilizării computerelor într-o clasă de clasa a patra”, transformați cererea într-o întrebare de genul: „Care sunt potențialele beneficii ale utilizării computerelor într-o clasă de clasa a patra?” După ce ați ales întrebarea pe care eseul dvs. Răspundeți, compuneți una sau două propoziții complete, răspunzând la acea întrebare.Î: „Care sunt potențialele beneficii ale utilizării computerelor într-o clasă de clasa a patra?”R: „Beneficiile potențiale ale utilizării computerelor într-o clasă de clasa a patra sunt…”SAUR: „Folosirea computerelor într-o clasă de clasa a patra promite să se îmbunătățească .Răspunsul la întrebare este declarația tezei pentru eseu.

Cum se generează o declarație de teză dacă subiectul nu este atribuitChiar dacă teza dvs. nu pune o întrebare specifică, declarația dvs. de teză trebuie să răspundă la o întrebare despre problema pe care doriți să o explorați. .O declarație bună de teză va include de obicei următoarele patru atribute:aborda un subiect asupra căruia oamenii rezonabili ar putea să nu fie de acordtratează un subiect care poate fi tratat în mod adecvat, având în vedere natura misiuniiexprimă o idee principalăafirmați-vă concluziile despre un subiectSă vedem cum să generăm o declarație de teză pentru o lucrare de politică socială.Faceți brainstorming subiectul.Să presupunem că clasa dvs. se concentrează asupra problemelor generate de schimbările în obiceiurile alimentare ale americanilor. Veți descoperi că sunteți interesat de cantitatea de zahăr pe care o consumă americanii.Începi cu o declarație de teză ca aceasta:Consumul de zahăr.Acest fragment nu este o declarație de teză, ci pur și simplu indică un subiect general. În plus, cititorul tău nu știe ce vrei să spui despre consumul de zahăr.Restrângeți subiectul.Cu toate acestea, citirile dvs. despre acest subiect v-au condus la concluzia că copiii din școala elementară consumă mult mai mult zahăr decât este sănătos.Îți schimbi teza pentru a arăta astfel:Reducerea consumului de zahăr al copiilor de școală elementară.