Belangrijkste voordelen van mobiel website-ontwerp

Dit is het tijdperk van smartphones en tablets. Fabrikanten overspoelen de markt met honderden smartphones in verschillende prijsklassen. Meerdere ecosystemen zoals Windows Phone, Bada en Android zijn opgedoken in een toch al overvolle markt voor mobiele smartphones die eerder werd gedomineerd door Apple iOS, Symbian en RIM’s Blackberry OS. Apple’s iPad, Amazon’s Kindle, Samsung’s Galaxy-serie tablets en opkomende op Windows 8 gebaseerde tablets zullen een nieuwe golf in computergebruik veroorzaken, aangezien mensen zullen overstappen op de handigere tabletvormfactor. Naarmate het aantal keuzes voor consumenten groeit en de prijzen dalen, zullen mobiele smartphones en tablets de computerwereld, inclusief internet, overnemen. Statistieken wijzen uit dat de helft van alle lokale zoekopdrachten op internet mobiele telefoons gebruiken. Volgens Microsoft Tag zal mobiel internet in 2014 het internetgebruik op desktops overnemen. Dit bewijst dat de trend van het gebruik van smartphones en tablets sneller dan ooit toeneemt en voor bedrijven is dit het juiste moment, zo niet al actief, om een ​​mobiel website-ontwerp te hebben.

Wat betekent mobiel website-ontwerp?

Met een mobiel website-ontwerp kan Goedkope webhosting een bezoeker uw website openen met een mobiel apparaat met een klein scherm, zoals een smartphone of een tablet. Mobiele websites moeten compatibel zijn met de ingebouwde browsers die de apparaten bevatten. Ook moet het ontwerp van mobiele websites zodanig zijn dat de inhoud zonder rommel wordt weergegeven op een klein scherm met een relatief lage resolutie in vergelijking met laptops en desktops. Toegang krijgen tot een desktopwebsite met een mobiel apparaat is een data-intensieve taak en tijdrovend. Ongeacht welk apparaat of platform een ​​klant gebruikt, het ontwerp van een mobiele website moet zodanig zijn dat het browsen op al deze apparaten naadloos verloopt.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van het ontwerpen van mobiele websites?

Er zijn vier grote voordelen van het hebben van een mobiel website-ontwerp:

• Mobiel webdesign en -ontwikkeling verbetert het merk, product of dienst buiten de desktopwebsite naar webapplicaties en mobiele apps. In een constant veranderend scenario voor mobiele technologie – zou mobiel website-ontwerp eindeloze mogelijkheden betekenen om het bedrijfsleven te verbeteren.

• Een goed gestructureerd ontwerp van een mobiele website heeft het potentieel om het aantal bezoekers te verhogen dat in de toekomst naar uw site zou terugkeren. Verhoogde bezoeken worden omgezet in meer verkopen.

• Een ontwerp voor een mobiele website geeft uw bedrijf een professionele uitstraling en wekt vertrouwen bij de klant. Het hebben van een mobiele website betekent dat uw bedrijf geïnteresseerd is in het bijhouden van de veranderingen in de wereld en in overeenstemming met de behoeften van de klanten.

• Ontwerpen voor mobiele websites die gericht zijn op mensen die constant in beweging zijn (hotels, restaurants, bakkerijen, reiswebsites enz.) zullen aan populariteit winnen omdat ze de flexibiliteit bieden om onderweg op uw website te browsen.

Website-ontwerp voor mobiele apparaten en desktopcomputers

Een website moet altijd even snel draaien op alle platformen. De algehele webervaring moet hetzelfde blijven, ongeacht of een klant uw website bezoekt via een mobiele telefoon, een tablet of een desktop. Het is waarschijnlijker dat een bezoeker lang op de website blijft als de toegang tot de website snel is.

Als bezoekers op uw website niet kunnen vinden wat ze nodig hebben, gaan ze weg. De sleutel om deze bezoekers om te zetten in klanten is accommodatie. Online shoppers die op internet naar producten en diensten zoeken, kopen eerder bij een bedrijf met een goed ontworpen en volledig functionele website op zowel mobiele apparaten als desktopcomputers.

Een website-ontwerp moet er even goed uitzien op mobiele telefoons, tablets en desktop-pc’s

Een website moet er even goed uitzien op een desktop-pc, een iPad, een HTC-smartphone of een Galaxy-tablet. Het uiterlijk van de website moet op al deze apparaten hetzelfde zijn. De kenmerken van het ontwerp moeten ook hetzelfde zijn. Een goede webervaring in alle vormfactoren zal bezoekers en bestaande klanten behouden.

Apparaten identificeren om inhoud aan te passen